Teksten uit de wereld van alledag

Begrijpend lezen leuk houden? Dat lukt het best, als kinderen aan de slag kunnen met de realiteit. Met teksten uit de wereld van alledag en meer dan verhalen alleen. Lezen in beeld laat kinderen werken met teksten in alle verscheidenheid.

Non-fictie als basis

Elke tekst lezen en begrijpen. Dat is waar het bij Lezen in beeld om gaat. Of die tekst nu in boeken staat, op borden, op websites of een verpakking. Of het nu gaat om teksten in films, computerspelletjes of op tv. Actueel, echt en verzonnen: Lezen in beeld werkt met teksten in alle soorten en maten. Non-fictieve teksten vormen de basis, want juist die komen kinderen elke dag tegen.

Teksten lezen én er iets mee doen

Teksten lezen, begrijpen en er meteen iets mee kunnen doen. Lezen in beeld maakt begrijpend lezen praktisch. Een instructie bij een vlieger? Met Lezen in beeld begrijpen kinderen hoe het werkt en kunnen ze aan de slag. Een cake bakken? Met Lezen in beeld snappen kinderen het recept en kunnen ze beginnen. Op dezelfde manier presenteert Lezen in beeld nieuwsberichten, affiches en meer. Van lezen naar begrijpen én doen.

Lezen in beeld is multimediaal

Kinderen en computers? Dat is een twee-eenheid. Lezen in beeld is modern, multimediaal en makkelijk in gebruik. Met software voor het digibord voor een levendige instructie. En met software om (extra) woordenschat te oefenen op de computer. 

Deel met anderen